ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vineri, deputatul Dorel Căprar, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Social Democrat (PSD) Arad, a declarat că procedurile de licitaţie pentru lotul doi al autostrăzii Nădlac-Arad, care leagă municipiul reşedinţă de judeţ de oraşul Pecica, s-au încheiat cu succes, informează Agerpres.

„Licitaţia a fost câştigată de constructorii care lucrează şi la lotul I, Nădlac-Pecica, Asocierea Astaldi SPA - Max Boegl România SRL. În zilele următoare se aşteaptă semnarea contractului, iar în cursul săptămânii viitoare va fi emis ordinul de începere a lucrărilor”, susţine Dorel Căprar, potrivit căruia, în timpul vizitei sale recente în judeţul Arad, prim-ministrul Victor Ponta declara că, dacă nu vor exista contestaţii, va fi desemnat un constructor şi pentru lotul doi al autostrăzii Nădlac-Arad.


„Avantajul este că în primă fază, lotul I Nădlac-Pecica nu se va termina în câmp, ci la sensul giratoriu de pe drumul naţional DN 7, la ieşirea din Pecica, spre Arad. Astfel, sunt şanse bune ca tronsonul Nădlac-Pecica să fie gata încă de la finalul acestui an, cel târziu începutul anului viitor. Totodată, având în vedere că lotul II, care se află în stare avansată de execuţie a lucrărilor, există speranţe ca şi acesta să fie gata în prima parte a anului viitor. Şi, dacă şi partea maghiară va avansa corespunzător, din anul viitor, România va avea legătură directă pe autostradă cu Europa de vest”, a precizat Dorel Căprar.