ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din sezonul 2016-2017, România va trimite două echipe în Liga Campionilor, după ce a încheiat actualul sezon al cupelor europene peste Austria, pe locul 15 în clasamentul coeficienţilor (26.299 de puncte faţă de 25.675 puncte).

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Singura condiţie care trebuia respectată pentru a se întâmpla acest lucru a fost îndeplinită în joi seară de Villarreal. Gruparea spaniolă a învins cu scorul de 3-1 pe FC Salzburg, astfel că România nu mai poate fi depăşită de Austria în clasamentul coeficienţilor.

Această clasare pe locul 15 dă dreptul României să trimită echipa campioană în turul III preliminar al Ligii Campionilor, în timp ce locul secund merge în turul II. Această echipă va intra pe culoarul echipe non-campioane şi nu va fi cap de serie, iar în play-off ar putea da peste locurile 4 din Spania, Anglia şi Germania sau locurile 3 din Italia, Portugalia şi Franţa.

Tot în urma acestei clasări, trei echipe din Liga 1 vor evolua în Europa League.

1