ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România va găzdui două centre de comandă şi control NATO. Decizia a fost luată la reuniunea miniştrilor Apărării din cadrul organizaţiei Nord-Atlantice care a avut loc la Bruxelles.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Prima hotărâre luată la această întâlnire a fost constituirea pe teritoriul României, Poloniei, Bulgariei, Estoniei, Letoniei şi Lituaniei a unor Unităţi pentru Integrarea Forţelor NATO, în fapt structuri multinaţionale de comandă şi control ale NATO, care vor ”asigura o prezenţă vizibilă şi continuă a NATO pe teritoriul aliaţilor estici“, scrie Mediafax.

În plus, pe teritoriul României se va afla şi un Comandament Multinaţional de Divizie Sud-Est, care va funcţiona ca un centru de comandă şi control în cazul dislocării de trupe în această zonă.

De asemenea, NATO va înfiinţa şi o forţă de reacţie rapidă, compusă din cinci batalioane, militarii putând fi dislocaţi pe teritoriul organizaţiei în maxim trei zile.

Cele două centre de comandă şi control NATO de pe teritoriul României vor fi operaţionale din 2016.