ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În perioada 15-19 aprilie, România va găzdui, în premieră, Campionatul European de Yachting Zoom 8, ediția 2014, o competiție de primă clasă, la care s-au înscris sportivi de până în 20 de ani, din șase țări, potrivit Agerpres.

Campionatul, care este organizat de Yacht Club Regal Român, împreună cu Federația Română de Yachting și Primăria Constanța, se dorește a fi un eveniment menit să promoveze și să încurajeze yachtingul sportiv românesc și să arate că România ocupă o poziție importantă pe harta yachtingului european.

Competiția se va desfășura de-a lungul a cinci zile, la Constanța, și reunește 5 sportivi români (patru băieți și o fată) de la cele mai importante cluburi de yachting din țară, precum și 21 de sportivi din țările europene în care clasa Zoom 8 este prezentă, Austria, Danemarca, Estonia, Finlanda, Rusia.

România a mai găzduit câteva ediții de campionate balcanice și, de asemenea, un campionat mondial la o fostă clasă olimpică — FD, în 2010.