ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numărul mașinilor ecologice vândute în România, în primul trimestru al anului 2015, a ajuns la 59 de unități. Cifra reprezintă echivalentul a 0,3% din totalul vânzărilor de autovehicule noi înregistrate în aceeași perioadă, arată statistica Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile, citată de Agerpres.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

În intervalul ianuarie-martie 2015, au fost vândute în România 59 de autovehicule ecologice (dintre care unul electric, iar restul hibride), ceea ce reprezintă o creștere cu 15,68% față de aceeași perioadă din anul anterior, când se consemnaseră 51 de unități comercializate.

La nivel lunar, cele mai multe mașini ecologiceau fost cumpărate în februarie (22 de unități), apoi în martie (20 de unități) și ianuarie (17 exemplare), relevă statistica APIA.

Pentru stimularea achiziției de mașini ecologice, este nevoie de acordarea din Fondul pentru Mediu a unor bonusuri semnificative pentru cumpărători (minimum 4.000 — 5.000 de euro) prin Timbrul de mediu, dar și alte facilități, precum: parcare gratuită pe domeniul public și scutiri la taxa de drum (rovinietă) sau pe impozitul anual, timp de trei ani, sunt de părere reprezentanții APIA.