ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!





Asociaţia "Răsăritul Românesc" din Chişinău, împreună cu  Biblioteca publică Crihana Veche și Primăria Crihana Veche, Cahul, lansează o campanie de colectare a cărții în limba română pentru necesitățile culturale ale comunității românești de la Crihana Veche, se arată într-un mesaj primit la redacţie.

Biblioteca Publică din Crihana Veche are nevoie de solidaritatea românească pentru a umple deficitul de 36.212 exemplare de carte în limba română.

Atestată documentar la 1425, comuna Crihana Veche are o populaţie de 5.400 locuitori, care are la dispoziţie doar 6 862 de exemplare de carte în limba lor maternă cu alfabet românesc.

Toate persoanele, asociațiile și instituțiile doritoare să participe la colecta de carte românească pentru Biblioteca publică Crihana Veche o pot face sunând la numărul de telefon 00373 79774477 sau pot scrie pe adresa electronică cubreacov@gmail.com.

Apelul este semnat de Vlad Cubreacov, preşedinte al Asociaţiei "Răsăritul Românesc", Maria Cudlenco, directoare a Bibliotecii publice şi Rodica Cucereanu, primar al comunei Crihana Veche, Cahul.