ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii își vor putea plăti taxele și impozitele cu cardul începând cu anul 2015. Ministerul Finanțelor Publice și corporația multinațională de servicii financiare MasterCard au ajuns la un acord în privința implementării sistemului prin care se vor realiza aceste plăți. Conform Mediafax, MasterCard România a primit acceptul pentru începerea procedurilor de licenţiere a Trezoreriei Statului ca acceptator al plăţilor electronice cu carduri MasterCard şi Maestro.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Cetățenii ar urma să își poată plăti dările către stat prin această metodă începând cu luna martie a anului următor. Conform comunicatului de presă remis de operatorul de plăți, MasterCard a fost prima companie de plăți care și-a arătat disponibilitatea pentru licenţierea Trezoreriei Statului ca acceptator.

"Proiectul actual, care permite licenţierea directă a Trezoreriei Statului şi ataşarea unei soluţii de plată la Spaţiul Virtual Privat este, de fapt, soluţia optimă pe care o căutam, atât pentru contribuabili, cât şi pentru stat. Ea permite posesorilor de carduri MasterCard şi Maestro să-şi plătească nu unele taxe, ci toate taxele şi impozitele, de oriunde din ţară ar decurge acestea, într-un singur loc, printr-o singură soluţie de plată", a declarat în comunicat Cosmin Vladimirescu, directorul general al MasterCard România.