ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generaţia Steaua ’86 răspunde jignirilor aduse de jurnaliştii de la The Guardian, în timpul emisiunii Football Weekly, prezentată de renumitul moderator James Richardson, şi cere clubului Steaua să solicite public scuze din partea britanicilor, conform prosport.ro.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Pe 11 decembrie, jurnalistul Gregg Bakowski de la The Guardian comenta situaţia pierderii siglei, a culorilor şi a palmaresului clubului Steaua: “Pot pune o poză uriaşă cu un penis pe tricou”. Colegii de emisiune James Richardson, Barry Glendinning şi Iain McIntosh au râs copios pe seama propunerii.

Iată un fragment din dialogul jurnaliştilor şi înregistrarea video.
James Richardson: E o posibilitate incitantă de a alege un nou nume şi culori.
Gregg Bakowski: Şi un simbol
Iain McIntosh: Un simbol, da.

Bakowski: Fanii nu trebuie să-i spună Steaua. Să înceteze să-i mai spună aşa...  Pot pune o poză uriaşă cu un penis pe tricou (Hohote de râs în studio)
Richardson: La asta nu m-am aşteptat! Cum ar fi?

https://www.youtube.com/watch?v=hBzWDFJGMyM

Reacţia campionilor de la Sevilla


 

ProSport a discutat cu fotbaliştii care au câştigat Cupa Campionilor în 1986. Cei mai mulţi cer clubului Steaua să ia o poziţie oficială şi să solicite publicaţiei The Guardian şi jurnaliştilor care au realizat emisiunea Football Weekly să-şi ceară public scuze.

Adrian Bumbescu a rămas surprins când a auzit de batjocura jurnaliştilor britanici. “Foarte urât ce au făcut!E un gest mai mult decât deplasat. Ei uită că în afară de câteva echipe de top din Anglia, cu echipa lor naţională sunt la pământ şi nu mai au de ani buni rezultate. Dacă România ar juca acum cu Anglia, sunt convins că i-am bate! Nişte nesimţiţi! Dacă noi făceam asta, imediat cred că eram daţi în judecată. Dar ei şi-au zis probabil că nu se întâmplă nimic dacă mai râd puţin de români”, a declarat Adrian Bumbescu. Fostul câştigător al Cupei Campionilor cu Steaua e de părere că şefii actualului club de fotbal din Ghencea ar trebui “să-i dea în judecată pe cei doi care s-au exprimat atât de jignitor sau măcar să-i determine să-şi ceară scuze. Nu se poate aşa ceva! Ei se cred superiori românilor”.

Colegul său din apărare, Ştefan Iovan, a declarat: “Nu ai voie să faci asemenea glume pe seama unui club cu o istorie atât de mare. Nimeni nu are voie să denigreze Steaua. Clubul trebuie să le ceară ziaristului şi ziarului să-şi ceară scuze”.

Aflat în Qatar, cu două ore înainte de meciul Lakhwiya - Al Khor , Ladislau Boloni nu a vrut să comenteze foarte mult pe seama jignirii adusă de jurnaliştii britanici: “Cred că m-aş coborî la nivelul lor dacă aş comenta prostiile spuse. Sunt însă convins că Steaua trebuie să solicite explicaţii indiferent de conflictul cu Armata”.

Marius Lăcătuş a fost mai rezervat: „Vă miră faptul că ne jignesc? Ba francezii, ba englezii, pe rând râd de noi, de români în general. Ca stelist, mă simt jignit de ceea ce au spus, dar nu i-aş băga în seamă, nu mă interesează prea mult persoanele lor”.