ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cinci maşini cu numere de înmatriculare româneşti au fost incendiate duminică dimineaţa, pe o stradă din Roma, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Ministerul român al Afacerilor Externe s-a autosesizat şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pentru a obţine informaţii despre incident. În urmă cu o săptămână, a mai fost incendiată o maşină.

"Ministerul Afacerilor Externe constată că nu este pentru prima oară când are loc un astfel de episod în perimetrul capitalei italiene în care autovehicule cu numere de înregistrare româneşti sunt incendiate, aceasta inducând suspiciunea că asemenea acte ar putea avea şi motivaţii de natură xenofobă", spune MAE într-un comunicat.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Potrivit tvr.ro, cele cinci maşini erau parcate pe aceeaşi stradă. Proprietarii lor spun că, în jurul orei 4 dimineaţa, au auzit nişte bubuituri. Iar când au ieşit din casă şi-au văzut automobilele în flăcări. Ei se tem că e vorba despre un atac xenofob. Singura maşină cu număr de Italia, care se afla pe acea stradă, a rămas neatinsă.

În urmă cu o săptămână, a avut loc un incident similar, însă a fost distrus un singur vehicul.