ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul republican american John McCain avertizează că Rusia ar putea ocupa regiunea separatistă moldoveană Transnistria, apreciind că argumentaţia utilizată de preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru anexarea Peninsulei Crimeea este asemănătoare cu acţiunile lui Adolf Hitler.

"Administraţia Barack Obama este total desprinsă de realitate; practic, nu face nimic", a spus McCain într-un interviu acordat postului american PBS, denunţând refuzul Washingtonului de a oferi asistenţă militară Ucrainei.

"Este o prostie că încă nu de-am dat seama ce urmăreşte Vladimir Putin. Administraţia Barack Obama pune accent doar pe relansarea relaţiilor" cu Rusia, a continuat McCain.

"Vladimir Putin calculează raportul costuri-beneficii. Dacă va intra în Republica Moldova şi nu i se întâmplă nimic, cu cei 1.400 de militari din Transnistria, Putin va fi încurajat să intervină şi în zona baltică. Dacă vor putea face asta fără să păţească nimic, o vor face", a insistat McCain, apreciind că argumentanţia folosită de Putin pentru anexarea regiunii ucrainene Crimeea este "bizar de similară cu justificările fostului cancelar nazist al Germaniei, Adolf Hitler".