ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"România se retrage din Afganistan și se pregătește de război cu Rusia", a transmis agentia rusa de presa Regnum pe 30 iunie a.c. đând de înţeles în postarea articolului pe Facebook că această "informaţie" ar fi fost transmisă de Agerpres (captura foto ActiveNews). În realitate Agerpres a transmis doar ştirea cu începerea retragerii forţelor româneşti din Kandahar, care se va derula pe parcursul unui an, conform calendarului stabilit cu NATO.

"Ştirea" Regnum de pe Facebook este ilustrată cu o fotografie cu preşedintele rus Vladimir Putin în ţinută de camuflaj în timp ce, probabil, citeşte şarja rusească specifică razboiului dezinformării de pe un laptop în aparenţă de producţie americană, ţinut în mână de ministrul Apărării, Serghei Şoigu, într-o zonă marină, ce aduce aminte de Insula Şerpilor.