ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a avertizat, vineri, România în legătură cu declaraţiile, în opinia sa, antiruseşti ale liderilor săi, referitoare la criza ucraineană şi a subliniat că o deteriorare a relaţiilor dintre Bucureşti şi Moscova nu este în interesul nimănui, relatează AFP, preluată de Agerpres.
"Rusia a remarcat o serie de noi declaraţii antiruseşti ale preşedintelui român Traian Băsescu", a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat. "Liderul român a acuzat îndeosebi Rusia că a comis o agresiune împotriva Ucrainei'', a afirmat MAE rus, referindu-se la discursul ţinut pe preşedintele Băsescu cu ocazia marcării a 10 ani de la intrarea României în NATO. Nici şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean, "nu rămâne mai prejos", susţine MAE de la Moscova, în opinia căruia, "în spatele unor astfel de atacuri se ghiceşte intenţia clară a Bucureştiului de a ignora cauzele iniţiale ale crizei ucrainene".

"Această retorică antirusească la vârful statului român nu este în interesul nimănui", este de părere Moscova.

Citeşte şi Are de gând Rusia să ”bată la fund România și Bulgaria în direcția corectă”?