ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moscova dispune de informaţii cu privire la presupusa implicare a membrilor Pravâi Sector (Sectorul de Dreapta, mişcare de extrema-dreaptă devenită recent partid politic) - aripa armată a Euromaidanului - în tirurile trase de lunetişti la Kiev, a declarat, duminică, ministrul rus de externe Serghei Lavrov, scrie ITAR-TASS, preluată de Agerpres.
"Dispunem de numeroase date, pe care le-am împărtăşit unor parteneri, despre o ambasadă care contacta permanent cu Pravâi Sector, unde liderii acestuia mergeau constant, ai cărei reprezentanţi se aflau atât pe Maidan (în Piaţa Independenţei) cât şi în încăperile ocupate de acesta, de unde a dirijat numeroase infracţiuni, inclusiv tirurile lunetiştilor", a afirmat Lavrov.

Ministrul rus a recunoscut, totuţi, că nu poate garanta pentru veridicitatea tuturor acestor date, dintre care multe ar trebui reverificate. "Sper că ancheta, pe care actualele autorităţi ucrainene au anunţat-o, va fi dusă la bun sfârşit", a mai spus oficialul rus, denunţând standardele duble ale partea Occidentului în privinţa dialogului asupra Ucrainei, ceea ce doar împiedică normalizarea situaţiei, în opinia sa.

Referitor la forţele radicale din Ucraina, Lavrov a declarat că Moscova atrage permanent atenţia asupra pericolului reprezentat de ascensiunea acestora şi rolul care l-ar putea avea asupra evoluţiei situaţiei din această ţară.