ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bombardată cu sancțiunile occidentale, Rusia încearcă să-și protejeze producția internă, interzicând cam tot ce e de import. Guvernul de la Moscova a adoptat un decret ce interzice includerea în achiziţiile publice a importurilor de bunuri ale industriei uşoare, notează portalul news.mail.ru, citând agenţia Interfax.

Hotărârea guvernului propune stabilirea unei interdicţii în achiziţiile publice asupra produselor industriei uşoare realizate din materiale străine şi semifinite”, scrie Interfax, preluată de Agerpres.

”Într-un volum atât de mare de capital, priorităţile perfect logice ale statului sunt dezvoltarea producţiei interne, creşterea procentului de bunuri produse în Federaţia Rusă”, se spune într-un comunicat al Minpromtorg, Ministerul Industriei şi Comerţului de la Moscova, citat de Interfax.

În prezent, piaţa de produse ale industriei uşoare importate de Rusia se ridică la 3 trilioane de ruble.