ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care precizează o listă de locuri unde pot avea loc ritualuri religioase fără permisiunea prealabilă a autorităților locale.

Portalul inforesist.org. scrie că, potrivit proaspătului act normativ, de acum încolo adunările cu caracter religios şi de rugăciune care necesită menținerea ordinii și securității publice vor fi convocate în ordinea aprobată pentru desfăşurarea mitingurilor, marşurilor şi demonstraţiilor, relatează site-ul deschide.md.

Conform noii legi, serviciile religioase libere pot fi oficiate “în primul rând în clădirile şi încăperile ce aparţin cu drept de proprietate organizaţiilor religioase şi pe teritoriile acestora, în al doilea rând – pe terenurile deținute de către organizațiile religioase cu drept de proprietate şi, în al treilea rând, pe teritoriile instituţiilor create de organizațiile religioase”.

Sunt permise în continuare oficierile libere ale ritualurilor religioase în locurile de pelerinaj, în cimitire, crematorii și în spaţiile locative.

Noua lege stipulează că în alte cazuri, cum ar fi ritualurile și ceremoniile religioase publice, inclusiv adunările cu caracter religios şi de rugăciune care necesită menținerea ordinii și securității publice, vor fi convocate conform regulamentului cu privire la organizarea şi desfăşurarea mitingurilor, marşurilor şi demonstraţiilor.