ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia își va modifica doctrina militară, ca răspuns la extinderea NATO în estul Europei și apropierea de granițele sale, dar și ca urmare a pericolelor reprezentate de criza din Ucraina și planul scutului american antirachetă, a declarat un consilier pe probleme de securitate al Kremlinului.

Mihail Popov, adjunctul șefului Consiliului pe probleme de securitate de la Kremlin, spune că deteriorarea relațiilor Rusiei cu SUA și NATO se va reflecta într-o schimbare a strategiei, relatează BBC. "Faptul că infrastructura militară a statelor membre NATO se apropie de granițele noastre, inclusiv prin extindere, își va păstra locul ca una dintre amenințările externe pentru Federația Rusă", a declarat  Popov într-un interviu pentru RIA Novosti

Alte pericole la adresa securității Rusiei sunt planul scutului antirachetă al SUA și situația din Ucraina, a mai spus Popov.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat luni că Alianța Nord-Atlantică va deveni 'mai vizibilă' în statele membre din flancul estic prin constituirea unei forțe avansate care să răspundă rapid amenințărilor, dar, pentru a nu încălca actul fondator Rusia-NATO, nu vor fi constituite baze permanente în aceste țări.