ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia este capabilă să facă faţă sancţiunilor impuse de Occident cel puţin patru ani, afirmă experţi din cadrul Serviciului german de Informaţii (BND), citați de publicația germană Bild.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

În raportul realizat de specialiştii germani, publicat de publicaţia Bild, se precizează că rezervele de bani lichizi ale Rusiei se ridică, în prezent, la peste 619 miliarde de dolari. Cu aceşti bani ţara poate trăi fără probleme circa 20 de luni.

BND consideră că datorită unei rezerve de bani atât de mari şi a datoriei de stat relativ mică, Rusia poate face faţă timp de patru ani consecinţelor crizei financiare, fără să-şi anunţe incapacitatea de plată.

SUA și UE au impus mai multe rânduri de sancțiuni Rusiei, într-o încercare de a pune presiune pe președintele rus Vladimir Putin, din cauza prezenței militare ruse în Ucraina.

Sancțiunile blochează finanțarea datoriei pentru trei companii petroliere ruse - Rosneft, Transneft și ramurii petroliere a Gazprom, Gazprom Neft - și pentru alte trei din domeniul apărării - OPK Oboronprom, United Aircraft Corporation și Uralvagonzavod.