ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a adoptat joi măsuri de restricționare a adopțiilor de copii de către cetățenii din între persoane de același sex, informează agenția RIA Novosti, citată de Agerpres.

Potrivit unui decret publicat pe site-ul guvernului rus, sunt interzise adopțiile de copii de către cuplurile de persoane de același sex căsătorite și de către cuplurile necăsătorite.

Restricțiile vor afecta țările care adoptau în mod tradițional numeroși copii orfani din Rusia, printre care Spania, Franța și Canada. Căsătoria între persoane de același sex ar urma să fie legalizată și în Marea Britanie în acest an.
Adopțiile pot fi realizate de reprezentanții oricăruia dintre cele două sexe, cu excepția persoanelor dintr-o uniune între două persoane de același sex care a fost înregistrată ca o căsătorie în conformitate cu legislația dintr-o țară sau alta și, de asemenea, de persoane necăsătorite din astfel de țări, se arată în decretul semnat de premierul Dmitri Medvedev.

Sentimentele homofobe în societatea rusă, atacurile asupra homosexualilor și retorica conservatore din rândul clasei politice s-au amplificat în urma legii care interzice “propaganda” în favoarea homosexualității, adoptată anul trecut. O lege semnată de președintele Vladimir Putin în luna iulie prin care se interzice adoptarea copiilor ruși de către cuplurile gay a provocat critici internaționale pe scară largă.

Căsătoriile între persoane de același sex sunt legale în 14 țări, în majoritate europene, printre care Franța, Spania, Olanda, Suedia și Portugalia. Noua Zeelandă, Canada și Africa de Sud permit de asemenea astfel de uniuni.