ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a lansat o navă spațială cu o copie a bannerului Ziua Victoriei pentru Stația Spațială Internațională. Vârful rachetei purtătoare Soyuz poartă, de asemenea, simbolurile Victoriei în Marele Război Patriotic.

O rachetă purtătoare Soyuz-2 cu o navă cargo Progress M-27M care are la bord o copie a bannerului Victoriei a fost lansată de pe cosmodromul Baikonur (Kazahstan) cu destinația Stația Spațială Internațională.

Din cauza unei defecțiuni la sistemul de andocare, nava spațială va andoca abia peste două zile la ISS, conform Russia Today.ro

Vârful rachetei purtătoare Soyuz a fost împodobit cu simbolurile Victoriei împotriva Germaniei fasciste și cu panglica Sfântului Gheorghe. Alte câteva panglici purtate de nava spațială Progress vor ajunge la bordul ISS pentru sărbătoarea Victoriei.
Nava cargo transportă 2,5 tone de materiale necesare laboratorului spațial, inclusiv 420 kg. de apă, 50 kg de oxigen și 500 kg de combustibil. Echipajul ISS va primi fructe, pește congelat si legume.