ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parisul nu a avut în acest bani pentru bradul de Crăciun, din fața Catedralei Notre Dame. Dar s-a găsit o soluție: un împrumut din partea Moscovei. Relațiile încordate din ultimele luni dintre Rusia și Occident nu l-au împiedicat pe Vladimir Putin să sponsorizeze cel mai mare brad de Crăciun din Paris, împodobit, tradițional, în fața Catedralei Notre Dame.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Sâmbătă a avut loc ceremonia de aprindere a luminilor celui mai mare pom de Craciun din Franța, care le-a fost oferit parizienilor de Moscova. Butonul simbolic a fost apăsat în prezența Cardinalului André Vingt-Trois, Arhiepiscop catolic de Paris, a Ambasadorului Federației Ruse în Franța și a reprezentantului administratiei orașului Moscova.

De obicei, fondurile vin din partea comercianților locali, dar, anul acesta suma pentru pomul de Crăciun, care a fost de 80.000, li s-a părut cam mare, scrie site-ul italian Il Giornale. Iar prelații s-au văzut nevoiți să caute noi finanțări pe la ambasadele străine.

Cel care s-a oferit să găsească bradul înalt de 25 de metri și să ii plătească și transportul a fost Vladimir Putin, prin Ambasada Rusiei la Paris.
Cu acest gest, vrem să arătăm că, în ciuda eforturilor occidentale de izolare a Rusiei, prietenia dintre țările noastre este atât de puternică și de profundă încât niciun joc politic nu o poate distruge”, a spus la ceremonia de sâmbătă ambasadorul Rusiei în Franța, Alexander Orlov.