ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni, o comisie din cadrul Penitenciarului Rahova a decis că Dan Voiculescu, care are de ispășit zece ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), va executa pedeapsa în regim închis, urmând ca aceeași comisie să hotărască și în ce penitenciar va ajunge acesta, informează mediafax.ro.

Pe 28 august s-a încheiat perioada de carantină de 21 de zile pentru condamnaţii din dosarul ICA, iar legea prevede că persoanele condamnate la mai mult de trei ani de închisoare execută pedeapsa în regim închis, regimul de detenţie stabilindu-se şi în funcţie de vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia.

Dan Voiculescu are 67 de ani, iar Gheorghe Mencinicopschi, condamnat în acelaşi dosar, 65 de ani, astfel că, potrivit prevederilor legale, ei ar putea fi eliberaţi după ce execută o treime din pedeapsă, întrucât au împlinit 60 de ani.

Voiculescu și ceilalţi şase condamnaţi la pedepse cu executare din dosarul ICA, Sorin Pantiş, Jean Cătălin Sandu, Corneliu Popa, Flavius Adrian Pop, Vlad Nicolae Săvulescu şi Gheorghe Mencinicopschi, se află încarceraţi, din 8 august, la Penitenciarul Rahova.