ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii şi-au pierdut calitatea primordială, care-i făcea deosebiţi în rândul celorlalte naţiuni, afirmă preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu.

Într-un interviu acordat agenţiei Agerpres, fostul mare sportiv a precizat că românii nu mai sunt primitori, şi-au pierdut ospitalitatea.
În primul rând eu cred că s-a pierdut acea ospitalitate neforțată a oamenilor de rând. Nu mai suntem primitori. Când cutreieram lumea, eu aduceam mereu acest argument împotriva celor din străinătate. Cade un om pe stradă, unul nu se apropie să vadă despre ce este vorba. Azi, dacă cineva cade pe stradă, se întâmplă la fel și în România. Oamenii străini erau primiți, găzduiți, fără bani, chiar dacă nu ne dădeau banii afară din casă. Și veneau cu plăcere a doua oară. Cei care intrau în contact cu oamenii de rând plecau apoi și deveneau ambasadorii noștri vizavi de ce oameni deosebiți suntem - Cristian Gaţu

Din punctul său de vedere, de vină sunt politicienii pentru această situaţie.

"Ospitalitatea noastră era o avere în lumea asta, dar, din păcate, politica, politicienii ne-au înrăit, ne înjurăm. Dacă ne înjurăm între noi, ce să ne mai uităm la unul care cade sau ce să-i mai deschizi ușa unui german, italian sau suedez.", a declarat fostul campion mondial la handbal.

Cristian Gaţu a mai tras şi un semnal de alarmă în ceea ce priveşte sănătatea poporului român, citând un studiu realizat în 1995

"În 1995, la o temă de cercetare privind sănătatea națiunii din punct de vedere fizic, propusă de mine la Facultatea militară de educație fizică, unde am fost comandant, am avut un eșantion de 49.000 de oameni testați. Comisia științifică ce s-a ocupat de acest studiu a ajuns la următoarea concluzie: 63% din populația României, indiferent de sex, vârstă, era bolnavă fizic. Azi, când nu s-au luat măsuri, credeți că acest procent a scăzut? Am adăugat atunci la acel studiu că, având acest procent, România se află pe locul 9, dar în Africa!", a spus el.