ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O parte din mass-media din România( ProTV, Antena 3, Mediafax) s-a apucat să titreze, cu CAPS, bineînţeles, că un individ de origine română a câştigat un premiu Nobel. Este vorba despre Stefan W.Hell, noul câştigător al Premiului Nobel pentru chimie.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


Dar adevărul trebuie spus clar şi răspicat: Stefan W. Hell nu este de origine română. El poate fi, în cel mai bun caz, un om care posedă prin naştere şi cetăţenia română. Dacă n-a renunţat la ea atunci când a plecat în Germania.

Domnul Hell merită toată aprecierea noastră, dar de-aici până la a-i fabrica origini româneşti este cale lungă. Domnul Hell are la fel de multe origini româneşti precum are Laszlo Tokeş. Şi nu cred că-l putem bănui pe "pastorul revoluţiei" de aşa ceva. Originea unei persoane se referă la etnia acestuia şi nu la locul naşterii.

Acest gen de comportament prin care ne minţim singuri şi prin care ne asumăm merite ce nu ne aparţin este extrem de dăunător şi este propagat cu inconştienţă de nişte ziarişti care şi-ar vinde şi mamele (dacă n-au făcut-o deja) pentru audienţă.

Şi încă ceva: Hell nu iubeşte România şi nici n-are motive s-o facă. De fapt, nici nu ar trebui să ne preocupe atât de mult dacă el sau alt străin iubeşte ţara asta. Important este s-o iubim noi.

antena 3