ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asistenta unei cunoscute doctoriţe clujene i-a spus unei paciente că poate fi primită peste rând cu o singură condiţie: să aibă cancer, scrie Ziua de Cluj.

Pentru că a simţit o durere la sân, o pacientă s-a alarmat şi a sunat la medicul la care îşi face control anual, de patru ani încoace. Este vorba de Angelica Chiorean, o doctoriţă extrem de apreciată în Cluj. Pentru a ajunge la medic, a trebuit să vorbească mai întâi cu asistenta, care a şocat-o.

"Doamna doctor nu vă poate primi peste rând. Nu aveţi o urgenţă. Urgenţă este numai dacă aveţi cancer. Vă pot programa doar pentru anul viitor", i-a spus asistenta.

Ziariştii au sunat la clinica privată şi au cerut lămuriri: "Doamna doctor Chiorean are programări făcute până anul viitor şi nu poate primi peste rând. Dânsa nu poate vedea foarte mulţi pacienţi într-o zi, aşa că trebuie făcută o triere. Durerea la sân nu este considerată o urgenţă, ba chiar se poate spune că este un semn bun. Pacienta poate să se programeze la un alt medic din clinică şi, dacă e nevoie de o altă opinie, o va vedea şi doamna doctor", a spus o asistentă, care s-a recomandat Alexandra.