ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, 28 martie la București va avea loc un marș de protest organizat de Grupul "Salvați Parcul Drumul Taberei", se arată într-un comunicat de presă.

Marșul va începe de la ora 10:30 și va porni de pe trotuarul din dreptul ștrandului Drumul Taberei.

[P] Comanda online Studiul China - Cel mai complet studiu despre nutritie

Organizatorii vor să atragă atenția asupra situației Parcului "Drumul Taberei" din Sectorul 6 și au transmis primăriei de sector următoarele revendicări:

1. Redeschiderea Parcului Drumul Taberei până la data de 10 aprilie 2015.

2. Încetarea imediată a construcției spațiilor expoziționale amplasate pe latura nordică a Parcului și demolarea lor, întrucât au fost construite cu încălcarea legislației privind spațiile verzi.

3.Plantarea de arbori pe terenul ocupat în prezent de spațiile expoziționale susmenționate, precum și în alte zone ale Parcului, în vederea compensării celor 162 de arbori defrișați abuziv.

4. Îndepărtarea rocilor amplasate pe marginea lacului din Parc și refacerea spațiului verde distrus prin amplasarea lor. Dotarea parcului cu multe bănci și locuri de joacă pentru copii, precum și desființarea gardului din beton și metal care înconjoară Parcul.

5. Punerea la dispoziție a întregii documentații privind reamenajarea Parcului, în conformitate cu dispozițiile legislației privind liberu acces la informațiile de interes public.

Primăria sector 6 a deschis Parcul duminică, dar apoi l-a închis la loc afișând un mesaj ce informa: "Parcul inchis pentru reabilitare".