ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deşi telefoanele Samsung Galaxy s-au remarcat datorită sistemului de operare Android de la Google - care este defapt un Linux puternic personalizat de către gigantul din Mountain View, California, compania a plănuit de câţiva ani să renunţe la acesta, pentru a-şi dezvolta propriul ei sistem de operare. Cât mai curând posibil.

Impactul ar fi uriaş asupra pieţei smartphone-urilor. Firma originată în Coreea de Sud are cele mai mari vânzări şi profituri printre utilizatorii Android şi este probabil singura companie capabilă să dezvolte un sistem de operare viabil, care să reprezinte un competitor puternic pentru sistemele de operare Android şi iOS - ultimul realizat de Apple.

Procesul privind patentele dintre Apple şi Samsung a dus la dezvăluirea unor documente interne, care arată cum gândeşte fiecare companie despre competiţie. Astfel, principala preocupare a Samsung era să încetinească creşterea Apple. Din documente reiese că strategii Samsung consideră că ”succesul viitor depinde de amortizarea Apple”.

Samsung nu a considerat HTC şi alţi producători de dispozitive Android ca fiindu-i aliaţi. Principalele probleme interne ale Samsung erau brandul slab şi calitatea proastă. Pentru a evidenţia aceste lucruri, documentele arată că doar în anul 2011 peste 30 de lansări ale unor produse Samsung au fost întârziate .