ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera Deputaţilor a dezbătut, miercuri, pe articole proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere din Roşia Montană, care are propunere de respingere din partea comisiei speciale, reprezentanţii tuturor gurpurilor parlamentare exprimându-se împotriva acestui proiect.

Deputatul PSD Florin Iordache a afirmat că PSD votează împotriva acestui proiect, dar că este nevoie de o lege a minelor, de modificarea redevenţei, de reglementarea exploatării minereurilor auro-argentifere, a exploatării gazelor de şist. "Toate acestea trebuie făcute transparent, în Parlament", a spus Iordache.

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a declarat că PDL nu a susţinut niciodată acest proiect şi că au fost presiuni şi la PDL pentru a fi promovat. El a arătat că acest proiect este "un cartof fierbinte" care a fost trimis Parlamentului. "Ne bucurăm de înţelepciunea de care dau dovadă deputaţii să respingem acest proiect. Sper să iniţiem un proiect astfel încât resursele auro-argentifere să poată fi exploatate în condiţii ecologice", a spus deputatul PDL.

Şi deputaţii PNL s-au exprimat împotriva acestui proiect, considerând că "această afacere nu poate fi sprijinită printr-o lege".