ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În comuna Saschiz din judeţul Mureş, care apare menţionată documentar pentru prima oară în perioada 1305-1310, iar un secol mai târziu figura ca oraş cu mai multe bresle, un francez a decis să se stabilească definitiv şi, împreună cu soţia lui, a pus pe picioare o afacere inedită, scrie yahoo.com.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Anca şi Charlie Dalmasso prepară reţete tradiţionale franţuzeşti, cu produse autohtone, cultivate în grădina din Saschiz, cei doi realizând combinaţii îndrăzneţe şi vânzând dulceţuri unice în ţară. Au transformat chiar şi laptele şi ardeii iuţi în dulceaţă.

"Aşa cum trăim noi, cum ne place nouă să trăim, asta se reflectă foarte bine şi în produsele pe care le facem", a spus Anca Dalmasso.

"Tradusă din franceză, confeture du lait înseamnă la noi dulceaţa de lapte. Dar este puţin spus pentru că se poate consuma şi la micul dejun şi în acelaşi timp este şi un desert", a adăugat aceasta.

Charlie Dalmasso a venit în România în anul 2006, cu o bursă Erasmus la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.