ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turiştii care vor dori să se plimbe prin Parcul Natural Bucegi vor trebui să plătească, începând de astăzi, o taxă de 5 lei. Biletul trebuie achiziţionat de toate persoanele cu vârsta de peste 15 ani şi este valabil un an. informează site-ul BZB.ro.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


Biletele pot fi procurate  de la intrările principale în rezervaţie, dar şi prin SMS sau online.

Reprezentanţii rezervaţiei susţin că banii adunaţi în urma vânzării de tichete vor fi investiţi în întreţinerea parcului.

„Această taxă de vizitare e necesară pentru a întreţine traseele, pentru a ecologiza zona, pentru a reface marcaje”, a explicat Horia Iuncu, directorul Parcului Natural Bucegi.

Pe această cale conducerea parcului face apel la bunul simţ al turiştilor de a plăti taxa deoarece zona nu este îngrădită, avertizându-i totodată că vor exista şi patrule care vor circula pe trasee şi vor verifica dacă oamenii au tichete.

La intrarea principală în Parcul Buşteni a fost inaugurat deja şi un centru modern de informaţii. Cei care îi vor trece pragul vor putea vizita o expoziţie specială, dar vor putea accesa şi câteva hărţi interactive 3D.

Parcul Natural Bucegi se întinde pe o suprafaţă de aproape 32.500 de hectare, desfăşurată pe teritoriul administrativ al judeţelor Dâmboviţa, Prahova şi Braşov, fiind situat în extravilanul localităţilor Sinaia, Buşteni, Azuga, Bran, Şimon şi Moieciu,

Anual, parcul este vizitat de circa un milion de turişti.