ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Firma de medicamente care a lansat campania online contra bolilor venerice, folosindu-se de fotografia lui Mihai Eminescu, vrea să profite de pe urma scandalului imens creat. Într-o postare recentă, fotografia lui Eminescu, din care s-a păstrat profilul feţei marelui poet, însoţeşte textul de mai jos. Gest absolut scandalos, de vreme ce profilul facial al poetului naţional Mihai Eminescu este uşor recognoscibil şi de copii, din fragedă pruncie.

"A fost, nu a fost? Noi nu ştim şi nici nu oferim o ipoteză. Tot ce punem la dispoziţie acum este un test nou pentru o problemă veche. Au existat 125 de ani de controversă când poate 125 de ani de educaţie sexuală ar fi fost mai utili.

Mulţi şi-au exprimat nemulţumirile. Le-am respectat pe toate şi le-am şters doar pe cele vădit rasiste sau homofobe. Primul nostru comentariu pe marginea discuţiilor a fost unul simplu. Am postat un extras din cartea “Controverse medicale şi dileme în discuţia despre boala şi moartea lui Mihai Eminescu”. Acesta spune că poetul a murit intoxicat cu mercur, în urma unui diagnostic greşit de sifilis. Răspunsurile, deci, sunt încă neclare şi cine ştie cât vor mai rămâne aşa. Dar pentru noi cei care trăim acum există o cale să evităm incertitudinile. Oricine poate avea o B.T.S (boala cu transmitere sexuală), dar nu toţi ştiu că o şi au. Majoritatea sunt asimptomatice. Informaţi-vă despre riscurile reale şi educaţi mai departe.

Mai bine scandalizaţi, dar sănătoşi."

Între timp, Ministerul Culturii cere RETRAGEREA IMEDIATĂ a imaginii lui EMINESCU din campania contra bolilor venerice.