ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce statul român a anunţat că va contribui, în 2015, cu jumătate de milion de euro la fondul de sprijin al NATO pentru Ucraina în domeniul apărării cibernetice, ţara vecină ameninţă cu represalii românii care au dublă cetăţenie, informează rgnpress.ro.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Aflat în Transcarpatia la ceremonia sfinţirii monumentului împărătesei Maria Tereza a Austriei de la Ujgorod, ministrul ucrainean de externe Pavlo Klimkin s-a pronunţat împotriva instituirii dublei cetăţenii în Ucraina şi a anunţat că în curând vor fi luate măsuri împotriva persoanelor cu dublă cetăţenie. Între aceştia sunt şi mulţi români din Maramureșul Istoric, Nordul Bucovinei, Ținutul Herței și Sudul Basarabiei, care și-au rdobândit cetățenia română pierdută ca urmare a Pactlui Ribentropp-Molotov.

"Cât de curând vor fi introduse controale vamale comune la graniţă, care vor exclude cazurile când la vama ucraineană un cetăţean arată un paşaport, iar la cea din altă ţară — un alt document de identitate", a avertizat şeful diplomaţiei ucrainene.

În Ucraina trăiesc circa jumătate de milion de români aflați sub o puternică presiune asimilaționistă și că Ucraina lezând grav drepturile elementare ale omului a interzis abuziv intrarea pe teritoriul său a mai multor jurnaliști români care au scris despre modul în care Kievul tratează comunitatea românească.