ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Transporturilor a anulat taxa de pod de la Feteşti pentru toată luna august, decizia fiind luată după ce Ioan Rus a văzut cozile întinse pe mai mult de 12 kilometri, pe autostrada spre mare și vine la doar câteva zile după ce Compania de Drumuri a schimbat intervalul orar în care taxa nu se mai plătea. În plin sezon, peste 30.000 de maşini trec zilnic pe podul de la Feteşti, ceea ce înseamnă că statul va pierde peste 24 de milioane de lei, luna aceasta, din neîncasarea taxei de pod, potrivit Digi24.


„Barierele de la Fetești, de fapt tot sistemul a fost construit pe bani europeni nerambursabili, a costat 6-7 milioane de euro. O clauză spune că nu avem voie să umblăm la acest sistem de taxare timp de 7 ani, acest contract se finalizează în 2014. Suntem conștienți că nu e normal ce se întâmplă la Fetești cu timpii de așteptare, există alte posibilități de a taxa pentru trecea podurilor, însă există constrângeri. Nu avem voie să mișcăm la contract, altfel vom plăti înapoi toată suma”, a spus Narcis Neaga, directorul general al CNADNR.


Traficul pe podul de la Feteşti


luna august


30.000 de maşini/zi


930.000 de maşini/lună


Cât pierde statul


luna august


780.000 lei/zi


24,18 mil. lei/lună