ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ghiozdanul unui şcolar, chiar din primele clase, este zilnic plin cu manuale, culegeri, caiete speciale şi de teme sau echipament de sport. În total, 7 -8 kilograme. Medicii susţin însă că, pentru a-i proteja pe micii elevi, ghiozdanul nu trebuie să depăşească 10% din greutatea lor. Nimeni nu respectă însă această regulă.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Mai multe kilograme înseamnă deformări serioase ale coloanei, spun medicii. Pentru că nu-l poartă pe ambii umeri, îl poartă pe un singur umăr, "ca să pară mai şmecheri" şi se deformează coloana pe umerii pe care poartă ei ghiozdanul. Nici trolerul nu este bun, pentru că tot la fel, îl trage cu o mână şi stă într-o parte.

În stadii incipiente, când curbura coloanei nu depăşeşte 30 de grade, exerciţiile de kinetoterapie îi salvează pe copii. În alte cazuri se poate ajunge şi la intervenţii chirurgicale. Şi, atenţie, corectaţi poziţia copilului şi atunci când stă la birou sau în faţa televizorului. Şi mai ales, îndreptaţi-i spre sport.