ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șase persoane au fost arestate vineri noaptea, la Glasgow, după ce forțele de ordine au interveni pentru a separa grupuri rivale de susţinători ai unionismului britanic şi ai separatismului Scoției.

Agenţii de ordine au intervenit pentru a separa un grup mare de oameni care fluturau drapelul Marii Britanii, de un alt grup de susţinători ai independenţei Scoţiei, reuniţi în George Square, în centrul oraşului Glasgow, informează BBC. Spiritele s-au încins când adepții rămânerii Scoției în cadrul Regatului Unit au aruncat o petardă şi au pornit la atac. Anterior, piaţa fusese scenariul unei petreceri proindependenţă înaintea referendumului de joi privind statutul Scoţiei.

BBC Scotland a informat că aceste confruntări au început vineri seară, la scurt timp după lansarea de petarde şi a unui atac “coordonat” dinspre tabăra unionistă, care cânta Rule Britannia, un vechi cântec patriotic britanic. La rândul lor, militanţii pentru independenţa Scoţiei au cântat “Flower of Scotland”, imnul neoficial al Scoţiei.