ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kuang Zhengxuan,în vârstă de 29 de ani, și-a dat în judecată părinții pentru că aceștia au refuzat să-i mai dea bani, el susținând că este drepul lui să fie întreținut financiar.

Potrivit totb.ro, tânărul chinez a renunţat la şcoală la o vârstă destul de fragedă şi s-a orientat înspre a învăţa meserii ,cum ar fi tâmplărie şi frizerie. A lucrat, o vreme, dar susţine că a fost acuzat pe nedrept de furt şi bătut, moment în care a decis că munca nu este pentru el. Kuang a dus un stil de viaţă leneş, lipsit de griji, în casa părinţilor săi unde își petrecea timpul dormind sau jucându-se pe telefonul mobil.

Sătui de comportamentul său, părinţii i-au cerut să plece de acasă şi să se întreţină singur.

“Pentru mine este imposibil să îl mai cresc. De fiecare dată când vorbim, cere bani”, a spus tatăl tânărului.

De partea cealaltă Kuang nu îi împărtășește părere, ci, dimpotrivă, crede că este îndreptățit să fie întreţinut financiar de părinţii săi.

“Eu nu am abilităţi, ei au. De ce nu mă pot întreţine ei?”,explică acesta.

Aşa a ajuns să îşi dea părinţii în judecată, cerând ca ei să aibă grijă de el, ca obligaţie legală.În așteptarea soluționării procesului, Kuang s-a angajat cu jumătate de normă, ca model la o şcoală de artă dar nu este satisfăcut de statul său:

Este obositor să fii model pentru portrete. Trebuie să stau pe scaun între patru şi cinci ore, de fiecare dată. Şi nici nu este ceva stabil, mâine pot să rămân fără acest job”, spune Kuang.

“Eu nu mă pot întreţine. Părinţii mei au destule resurse pentru a avea grijă de mine, iar dacă nu vor, mergem la tribunal”, a continuat acesta.

Experții susţin că acest tip de comportament al tinerilor chinezi este un efect secundar al politicii copilului unic care a constrâns familiile chineze, pentru o lungă perioadă de timp, să nu facă mai mult de un copil, creând astfel o generaţie de tineri foarte răsfăţaţi, care trăiesc cu un fals sentiment că totul li se cuvine