ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O familie de români care locuiește în Londra, este criticată de presa britanică pentru simplu fapt că își doresc un apartament mai mare pentru ei și cei 15 copii ai lor.

Mihai Toma și soția trăiesc într-un apartament de trei camere din Stanmore, nordul Londrei împreună cu cei 15 copii ai săi cu vârste cuprinse între patru luni și 19 ani și nu iși doresc decât un loc mai spațios. Acesta a fost un motiv suficient pentru ca publicația britanică Daily Star să îl acuze pe Toma și familia sa de nerușinare

"Nerușinatul Mihai Toma și neamul lui trăiesc într-o casă cu trei dormitoare, după ce s-au mutat în darnica Marea Britanie în urmă cu doi ani", scrie Daily Star.

Ajutorul social de care beneficiază familia care are 15 copii se ridică la 4.600 de lire sterline pe luna din care 2.700 de lire reprezintă ajutorul social, 700 de lire alocația copiilor și 1.400 de lire contravaloarea chiriei și utilităților. Familia nu trăiește doar din ajutor social, Mihai, muncind ca electrician cu un venit lunar de 1.800 de lire.

Aceași publicație britanică ajunge la concluzia că familia primește anual aproape 77.000 de lire sterline, "mai mult decât mulți doctori, polițiști și parlamentari", neluând în calcul ca acești bani hrănesc 17 guri într-un an.

Mama copiilor, Veronica, declară că nu iși doresc mult ci doar un spațiu mai mare

"Sperăm să avem mai mult spațiu. Nu ne așteptăm la 10 dormitoare, însă mai mult de trei. Oamenii ne vor judeca, dar nu am făcut rău pentru ca am venit aici să avem o viață mai bună decât în România. Educația este bună și sunt mai multe oportunități aici", explică aceasta.

Deși inspectorii ce le-au evaluat locuința au recunoscut că aceasta e mult prea mică pentru familia de români, sistemul britanic nu pare dispus să-i ajute deoarece nu au trăit cel puțin 5 ani în Regatul Unit.

Mai mult europarlamentarul Tim Aker atacă toți românii: “Din cauza deciziei de a deschide granițele către UE, acum nu putem controla calitatea sau cantitatea celor care vin în Marea Britanie. Faptul că am deschis ușile românilor a fost o decizie iresponsabilă a guvernului nostru".