ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prețul energiei electrice va crește cu 1% pentru populație și cu 2% pentru consumatorii industriali, a anunțat Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță.

Creșterea se va produce începând cu 1 ianuarie 2014.
Am discutat cu ANRE, iar prețul energiei electrice va crește cu 1% pentru consumatorii casnici și cu 2% pentru cei industriali. Asta e piața, nu putem să scumpim mai mult dacă nu avem de ce. În plus, taxa de cogenerare va scădea cu 10% de la 1 ianuarie și cu 30% de la 1 iulie 2014, ceea ce, de asemenea, va duce la scăderea facturilor, Constantin Niță, Ministrul Energiei

Potrivit oficialului guvernamental, există probleme în sectorul gazelor naturale, unde unde decalajul dintre prețul gazelor de producție internă și cel de import este prea mare.
În discuțiile cu FMI, am mai reușit să amânăm cu un an, până la 31 decembrie 2015, liberalizarea pieței gazelor pentru consumatorii industriali, iar pentru cei casnici acest lucru va fi la 31 decembrie 2018 - Constantin Niță, Ministrul Energiei.

La începutul lunii august, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileț, declara că piața gazelor pentru clienții noncasnici va fi liberalizată până la 31 decembrie 2015, cu un an mai târziu decât arăta calendarul iniția, măsura fiind agreată de reprezentanții Fondului Monetar Internațional.