ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de șase ofițeri în rezervă ai Armatei Române s-au constituit în Comitetul de Inițiativă pentru constituirea Partidului Național "Pentru Patrie" și au lansat deja două apeluri către colegii lor din sistemul de apărare și către românii de pretutindeni.

Mesajul către colegii lor se dorește a fi "o chemare la unitate de acțiune pentru a elibera România și pe noi din marasmul economico-social în care am fost aruncați".

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

În apel, aceștia arată că România era între primele 10 țări din Europa ca infrastructură industrială, dar totul a fost distrus.

Militarii afirmă că industria siderurgică a țării "trebuia lichidată, ca un "bonus" pentru admiterea în UE". Acești îi acuză pe guvernanții din ultimii 25 de ani că au "oferit pe tavă" economia străinilor care "au făcut lobby pentru integrarea României în Uniunea Europeană". Ofițerii consideră că românii s-au transformat "în servitori europeni".

"Ne-au răsturnat sistemul tradiţional de valori, ne-au decimat Armata, ne împresoară Biserica, simbolurile noastre naţionale de unitate sunt atacate în mod agresiv. Ne-au transformat în“servitori europeni”. Pe noi care am dat omenirii repere de spiritualitate şi care încă rezistăm, întregiţi, în timp ce în jurul nostru se destramă valori şi foste imperii...
Aşa nu se mai poate! Globalizarea nu ne este favorabilă. Este timpul să ne trezim!", scriu inițiatorii în apel.

Cei șase ofițeri le scriu colegilor lor că "globalizarea nu ne este favorabilă" și "trebuie schimbat drumul țării". Pentru aceasta, e nevoie de o nouă Constituție, scriu ei.

"Trebuie schimbat drumul ţării, nu ne putem lăsa soarta pe mâinile oligarhilor şi asasinilor economici. Totul trebuie schimbat din temelie.
Trebuie s-o luăm de la capăt, de acolo de unde, rătăcindu-ne, am ajuns în pustiul în care ne zbatem acum. Temelia schimbării trebuie să fie o Constituţie reparatorie, care să consfinţească postura noastră de popor liber şi suveran, stăpân pe destinul său, pe bogăţiile subsolului şi rodnicia pământului cu care l-a dăruit Dumnezeu.
O Constituţie în care statul să fie un instrument prin care poporul îşi exercită pe deplin suveranitatea, un simplu administrator al intereselor şi avuţiei poporului. Un stat care să respecte proprietatea, să cinstească şi să stimuleze munca social-utilă, să ofere tuturor cetăţenilor săi drepturi egale şi să le apere liniştea şi tihna", se arată în apel.

Comunicatul integral îl puteți citi AICI.