ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a denunţat vineri, în Lituania, trimiterea de trupe şi echipamente militare ruse spre Ucraina şi deplasările de forţe în interiorul acestei ţări.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

"Nu vreau să intru în detalii privind cifre precise, dar pot spune că asistăm la consolidarea dispozitivului militar. Am observat mişcări de trupe, echipamente, tancuri, piese de artilerie şi sisteme antiaeriene moderne trimise în Ucraina", a declarat Stoltenberg.

"De asemenea, am văzut şi mişcări de trupe spre linia stabilită cu ocazia armistiţiului iniţiat în 5 septembrie", a adăugat secretarul general NATO.

"Am observat deplasări de forţe în estul Ucrainei. Este ceva grav, pentru că sunt afectate Acordurile de la Minsk, fiind stimulat conflictul şi încălcarea armistiţiului. De aceea, cerem Rusiei să îşi retragă trupele, atât cele din estul Ucrainei, cât şi cele de la frontieră, ceea ce ar fi o contribuţie importantă la detensionarea crizei", adaugă Stoltenberg.