ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Şeful DOI ŞI-UN SFERT a fost dat afară de Victor Ponta fără nici o explicaţie. Premierul l-a eliberat din funcţie pe şeful DGIPI, Gelu Oltean, potrivit unei decizii publicate luni seară în Monitorul Oficial. Oltean conducea DGIPI (serviciul secret al Ministerului de Interne, cunoscut drept „Doi şi-un sfert”) din aprilie 2012.

Motivele eliberării din funcție nu sunt cunoscute, dar de obicei, o schimbare dintr-o funcție atât de importantă era anunțată mai întâi presei printr-un comunicat, potrivit digi24.ro.

Gelu Oltean a fost în 2007 coordonatorul echipei de poliţişti români trimişi în Italia pentru a colabora cu autorităţile locale în cazul Mailat (romanul condamnat pentru uciderea unei italience).

Departamentul de Informaţii a trecut la începutul anului din subordinea ministrului Internelor în subordinea premierului României.