ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Pentagonului, Chuck Hagel, a transmis condoleanțe familiilor militarilor decedați în urma prăbușirii unui elicopter al MApN în județul Sibiu, potrivit unui comunicat al Pentagonului.

"În numele Departamentului, exprim cele mai profunde condoleanțe familiilor celor opt militari români care și-au pierdut viața într-un accident de elicopter în timp ce se îndreptau  către un exercițiu comun cu forțele americane" , a declarat oficialul american în documentul amintit.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

El a ținut să sublinieze că, de la aderarea la NATO, România a fost "un aliat marcant și partener al Statelor Unite" și că militarii român se bucură de apreciere din partea armatei americane pentru "dedicarea și jertfele" din Irak, Afganistan și Europa.

n timp ce deplângem această pierdere, ne reafirmăm, totodată, angajamentul de a apăra interesele și valorile noastre comune și de a consolida apărarea noastră colectivă. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familiile celor căzuți la datorie și către poporul român", se mai afirmă în comunicatul secretarului american al apărării.

Vineri, opt militari și-au pierdut viața, iar alți doi au fost răniți în urma prăbușirii unui elicopter militar de tip IAR-330 PUMA, pe raza localității Mălâncrav din județul Sibiu.

Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exercițiu în Poligonul Cincu, potrivit MApN.