ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Semiinternat pentru elevii din Cluj, de clasa I şi a II-a, ai unei şcoli din localitate, într-o discotecă numită Vila 69!

La doar câţiva metri de locul în care se consumă alcool şi tutun, copiii învaţă într-o sală de dans, în regim de semiinternat, sub supravegherea unui profesor autorizat.

S-a ajuns la acest semiinternat, pentru că şcoala la care învaţă copiii nu are suficiente săli, aşa că părinţii au preferat să închirieze spaţiul. Autorităţile se disculpă şi dau vina pe părinţi, singurii responsabili de timpul liber al elevilor.

Şcolile din centrul Clujului sunt atât de aglomerate, încât chiar şi elevii din clasa I şi a II-a trebuie să facă ore după ora 12:00, în regim de semiinternat.

Astfel, la Şcoala Ioan Bob există 32 de clase, care trebuie să se rotească în 20 de săli de curs. Inclusiv sala de sport a fost transformată în spaţiu de studiu.