ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, senatorului Sorin Constantin Lazăr, la data faptelor primar al comunei Strunga, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

În acest dosar a fost trimis în judecată și Constantin Petrușcă, contabil și persoană desemnată să exercite controlul financiar preventiv în Primăria Comunei Strunga la data faptelor.

În perioada 2008-2009, Sorin Lazăr, în calitate de primar și ordonator principal de credite, fără existența unui angajament legal, a dispus aprobarea, fără nicio bază legală, a plății a peste 10.000 lei, cu titlul de "onorariu participare la licitație" către trei persoane, membrii ai comisiei de evaluare a ofertelor pentru execuția unor lucrări de reparație a drumurilor din localitate.

"Aceste plăți au fost nejustificate și nelegale, deoarece persoanele respective fie aveau prevăzută în fișa postului această activitate ca și atribuție de serviciu, fie nu puteau beneficia de altă formă de retribuire, în afara indemnizației prevăzute de lege pentru această funcție", se arată în comunicatul DNA postat pe site-ul instituţiei.

În cursul urmăririi penale, Primăria Comunei Strunga a comunicat că unitatea administrativ teritorială nu se constituie parte civilă în procesul penal.

În cauză, procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii prin instituirea sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Lazăr Sorin Constantin.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.