ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul separatiştilor pro-ruşi din regiunea Doneţk, Aleksandr Zaharcenko, a anunţat vineri că peste 280 de cadavre ale unor femei dispărute mai demult au fost descoperite în gropi comune în apropierea oraşului Krasnoarmeisk.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Zaharcenko susține că aproximativ 400 de femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, au dispărut în Krasnoarmeisk în timpul operaţiunilor militare ale armatei ucrainene în sud-estul ţării, transmite Mediafax. La sfârşitul lunii septembrie, conducerea separatistă din Doneţk anunţa descoperirea în regiune a mai multor gropi comune cu 400 de cadavre ale unor civili.

Organizaţia Amnesty International indica recent, după o anchetă privind gropile comune în estul Ucrainei, că ambele părţi implicate în conflict se fac vinovate de execuţii sumare, însă nu la amploarea evocată de mass-media şi de autorităţile ruse.

Conflictul armat din estul Ucrainei a făcut peste 3.600 de morţi în cele peste șase luni de confruntări, potrivit datelor ONU.