ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Şevciuk şi Nina Ştanski au fost surprinşi când plecau la Moscova, cu avionul, de pe Aeroportul Internal din Chişinău şi au refuzat să dea orice fel de declaraţii presei din capitala Republicii Moldova

Liderul separatiștilor de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, precum şi şefa așa-zisului departament de externe din Transnistria, Nina Ştanski, au fost surprinşi la intrarea în Salonul VIP din aeroport.

Destinaţia celor doi a fost confirmată de către angajaţii aerogării, care au fost chestionaţi de jurnalişti. Despre vizită scrie presa din stânga Nistrului. Cei doi au refuzat să vorbească în faţa camerei. Șevciuk și Ștanski au plecat cu zborul Chișinău - Moscova de la ora 13:20.

Șevciuk va susţine pe 2 octombrie o conferință de presă la Moscova, unde ar urma să vorbească despre situația social-economică a regiunii, după semnarea de către Republica Moldova şi Ucraina a aordurilor de asociere la UE.

Potrivit unor surse din Serviciul de Informaţii şi Securitate de la Chișinău, Şevciuk şi Ştanski se vor întâlni cu deputaţi din Duma de Stat a Rusiei.