ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii ar putea avea, în sfârşit, posibilitatea de a cumpăra o Dacie nouă cu cinci mii de euro, promisiunea Renault încă de când a cumpărat fabrica de la Mioveni.

Presa franceză scrie că la nivelul Grupului Renault se dezvoltă un concept de autoturism low-cost, care va avea un preţ de pornire de 5.000 de euro. Modelul ar urma să fie unul modular, ceea ce se traduce printr-un şasiu unic, care va avea însă mai multe caroserii, în funcţie de brandul sub care va fi comercializat.

Autoturismul va debuta pe piaţa din India, va ajunge apoi în America de Sud, pe filiera braziliană, pentru a ajunge în cele din urmă şi în Europa, sub marca Dacia.

Cei de la Digi24 spun că asta nu înseamnă că noua masină low-cost va fi şi fabricată la uzina Dacia, cei de la Renault fiind mai tentaţi de uzina din Maroc din cauza costului mult redus al forţei de muncă.

Dacia Logan trebuia să fie primul model Renault cu un preţ de catalog de 5.000 de euro, însă autoturismul a ieşit de pe porţile fabricii Dacia cu 50% mai scump. Totuşi, Loganul a fost un adevărat succes mondial.