ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eliminată în turul 3 la US Open, Simona Halep îşi păstrează locul 2 în clasamentul WTA. Sportiva din România profită de faptul că toate cele care ar fi putut să o depăşească în top au fost eliminate. Rând pe rănd, Maria Şarapova sau Petra Kvitova au părăsit turneul de la Flushing Meadows, iar luni seara a venit rândul canadiencei Eugenie Bouchard să fie învinsă, ea pierzând în faţa rusoaicei Ekaterina Makarova, scor 6-7, 4-6. Canadianca era singura sportivă ce o putea depăşi pe Halep în clasamentul mondial, cu condiţia să fi câştigat US Openul.

Singura jucătoare din top 10 care a rămas în concurs este liderul mondial Serena Williams, care a ajuns în sferturile de finală. Dacă va câştiga turneul, americanca ar obţine suficiente puncte care să-i permită să încheie anul 2014 în fruntea ierarhiei mondiale.

Simona Halep va participa la Turneul Campioanelor

Locul în clasamentul WTA ocupat de Simona Halep îi asigură prezenţa la Turneul Campioanelor de la Singapore, competiţie ce va avea loc în perioada 17-26 octombrie 2014. Ultima sportivă din România care a participat la Turneul Campioanelor este Irina Spîrlea, care a ajuns în semifinale în anul 1998, când a fost elminată de Martina Hingis.