ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Niculescu, specialistă în drept european, a depus, marţi, la Judecătoria Vaslui, prin avocata sa, Oana Iovu, apel la decizia de respingere a ordonanţei preşedinţiale pentru ridicarea statutului de "zonă specială de siguranţă publică" şi repectarea dreptului la libera circulaţie a cetăţenilor din Pungeşti, solicitată în instanţă în cursul săptămânii trecute, informează Agerpres.

Potrivit avocatei Oana Iovu, apelul la respingerea ordonanţei preşedinţiale ar trebui să se judece în regim de urgenţă.
"Rămâne de văzut ce înseamnă urgent în viziunea magistraţilor vasluieni, fiindcă au demonstrat că le place să se grăbească încet", a declarat vocata Oana Iovu, pentru Agerpres.

Magistraţii de la Judecătoria Vaslui au respins, joia trecută, cererea de emitere a unei Ordonanţe Preşedinţiale depusă de Simona Niculescu prin care se cerea retragerea echipajelor de jandarmi din comuna vasluiană Pungeşti şi respectarea dreptului la libera circulaţie pe teritoriul comunei.

Practic, prin această cerere, solicitanta a solicitat ridicarea statutului de zonă specială de siguranţă publică impus printr-un ordin al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în comuna vasluiană Pungeşti, acolo unde reprezentanţii Chevron lucrează pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de şist din judeţ.

Magistraţii de la Judecătoria Vaslui au publicat, luni, motivarea de respingere a ordonanţei preşedinţiale.

Duminică, 8 decembrie, reprezentanţii Jandarmeriei au anunţat că Pungeşti a fost declarată zonă specială de siguranţă, din cauza incidentelor violente din ziua precedentă, atunci când cei aproximativ 500 de protestatari ar fi distrus gardurile amplasate pe terenul concesionat de Chevron.