ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui studiu publicat miercuri în revista medicală americană Radiology, persoanele care suferă de sindromul oboselii cronice prezintă anomalii cerebrale, relatează Agerpres care citează AFP.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Pentru acest studiu, cercetătorii au folosit imagistică prin rezonanță magnetică (IRM) pe 15 pacienți, bărbați și femei, afectați de acest sindrom, precum și pe un grup de control de 14 persoane de ambele sexe și de aceeași vârstă, în stare bună de sănătate, iar cercetătorii au constatat pe subiecții care suferă de acest sindrom anomalii în două părți ale creierului care leagă lobul frontal și cel temporal.

'Cu cât aceste două părți ale creierului sunt mai anormale, mai dense ca aparență, cu atât mai severe sunt simptomele', a subliniat dr Michael Zeineh, profesor de radiologie la Facultatea de Medicină din Stanford, California (vest), adăugând că aceste rezultate permit să se aibă în vedere posibilitatea de a avea un biomarker pentru sindromul oboselii cronice și care ar putea ajuta la diagnosticarea acestei afecțiuni.

Sindromul se caracterizează printr-o stare de oboseală persistentă şi, în pofida repausului, continuă luni, chiar ani întregi, iar potrivit Centrelor de control și prevenire a bolilor (CDC), această maladie neurologică apare adesea brusc, antrenând o deteriorare rapidă și importantă a stării de sănătate. Peste un milion de adulți și copii sunt afectați de această boală în SUA.