ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un preot franciscan şi 20 de creştini laici au fost capturaţi, în Siria, de membri ai grupului terorist Frontul Al-Nusra, filiala siriană a reţelei teroriste Al-Qaida, anunţă Ordinul franciscan.

Combatanţii Al-Nusra au ocupat în cursul nopţii de duminică spre luni satul Qunya, situat la frontiera cu Turcia. De atunci, Ordinul franciscan nu mai are veşti despre preotul Hanna Jalluf, parohul din Qunya, şi despre unii membri ai parohiei, transmite AFP, citat de Mediafax.

"Nu suntem în măsură să spunem unde se află acum părintele Hanna şi membri ai parohiei, nu avem posibilitatea de a lua legătura cu ei sau cu răpitorii", a anunţat Ordinul franciscan.

În 2013, preotul franciscan Francois Murad a fost ucis prin decapitare de către rebelii fundamentalişti sirieni, fiind acuzat de colaboraţionism cu regimul Assad. Informaţia fiind confirmată de către Vatican.